Forums

Post Reply
Forum Home > Kula Strazara > Zli plodovi (ne)bozije organizacije

mob
Site Owner
Posts: 12

David Splane - Član vodećeg tela Jehovinih svedoka - je 2. Maja ove godine održao "interesantno" predavanje u Malme Areni (Švedska), pred velikim brojem slušaoca. (Celo predavanje se može odgledati na ovom youtube kanalu: https://www.youtube.com/user/frequifroy" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/user/frequifroy )

.

U ovom predavanju, Splane je sa velikim žaljenjem konstatovao da mnogi mladi iz organizacije, između 13 i 15 godina starosti još nisu kršteni!?! Zatim je na ciničan način kritikovao stav nekih roditelja da deci treba dati slobodu izbora religijskih opredeljenja i pokušao je na krajnje neadekvatan način da potkrepi ove ideje sa neprikladnom ilustracijom. I ako, možda, nije prikladno nagađati o motivima ovakvog pogrešnog usmeravanja i poučavanja dobronamernih ljudi, vredi spomenuti da je Švedska imala 0% porast u broju članova tokom prošle godine. Koincidencija ili ne?

.

Dakle problem krštavanja dece koja još nisu u stanju da donesu odgovorne odluke se i dalje sprovodi kod Jehovinih svedoka, koji inače besomučno kritikuju druge crkve zbog krštavanja beba. Razlika je  još gora, što Jehovini svedoci prekidaju svaki kontakt sa svojom decom, ako ona kasnije, kada odrastu , promene svoje mišljenje. Crkve koje Svedoci kritikuju, u opšte  ne praktikuju ovakvo okrutno kažnjavanje krštenih članova koji žele da napuste organizaciju. Ovo pravilo je izazvalo puno problema mnogim mladim osobama i uništilo mnoge porodice, s toga može jedino da se opiše kao još jedan od zlih plodova ove (NE)božije organizacije.

--


June 9, 2013 at 3:53 PM Flag Quote & Reply

Aleksandar
Member
Posts: 6

Ovo je totalno jasno, osoba koja je duhovno zrela ne mora napuniti 18 godina.. Ne vidim nekih nejasnoca ovde zaista..

August 11, 2013 at 6:55 PM Flag Quote & Reply

You must login to post.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.