Forums

Post Reply
Forum Home > Kula Strazara > Laze li Kula Strazara?

mob
Site Owner
Posts: 12

"Istorijski revizionizam" je izvrtanje istorijskih činjenica i prikazivanje događaja iz iskrivljenog ugla, da bi se postigli određeni lični ciljevi. Kula Stražara je ovu tehniku dovela do savršenstva!!! Jedan svež primer možete naći u Kuli Stražari (izdanje za izučavanje) od 15. Jula 2013. godine, na strani 12 u odlomku 8:

.

"8 Neki Istraživači Biblije su krajem 1914. godine bili obeshrabreni zato što nisu otišli na nebo. Tokom 1915. i 1916. godine usporili su sa delom propovedanja zbog protivljenja koje je dolazilo od ljudi izvan organizacije. Što je još gore, nakon smrti brata Rasela u oktobru 1916, pojavilo se protivljenje i u okviru organizacije. Od ukupno sedmorice direktora zakonskog tela koje su koristili Istraživaci Biblije, četvorica su se bunila protiv odluke da brat Raterford vodi organizaciju. Oni su hteli da unesu razdor među braćom, ali su napustili Betel u avgustu 1917. godine, što je zaista bilo pravo čiscenje! Osim toga, neki Istraživaci Biblije su podlegli strahu od ljudi. Pa ipak, oni su kao grupa pozitivno reagovali na čiscenje koje je Isus sproveo i menjali su ono što je trebalo da se menja. Zato je Isus prosudio da su oni pravi hriscani predočeni pšenicom. Odbacio je sve one koji su se pretvarali da su njegovi učenici, kao i one koji su se nalazili u hrišćanskim crkvama (Mal. 3:5; 2. Tim. 2:19). Šta se zatim dogodilo? Da bismo to otkrili, vratimo se na razmatranje poređenja o pšenici i kukolju."

Deo paragrafa sam podvukao jel je veoma interesantan!!! Evo zašto. Istorijske činjenice govore sledeće (ko želi da proveri - postoje tone dokumenata i svedočenja koje se mogu naći na internetu, uključujući Raselov testament).

.

1- Nije bilo nikakve odluke - Raderford (bivši podpredsednik) se sam proglasio za novog Predsednika.

.

2 - Rasel je u svom testamentu preneo vlast na "sedam Direktora" i naglasio da on i posle smrti vodi delo "žetve" kao Verni razboriti rob.

.

3 - Četiri od sedam Direktora je ukazalo da Raderford krši zakon i vrši kriminalno delo pronevere.

.

4 - Raderford im je zapretio da će biti izbačeni iz betela, i svako ko im se pridruži, ako se i dalje budu izjašnjavali protiv njega.

(Raderford je bio poznat po nasilnom i arogantnom stavu prema članovima betela i kasnije je doslovno izbacio advokata Moyle-a na trotoar ispred Betela, sa suprugom i koferima)

.

5 - Četiri direktora su pod ovim pritiscima morali da "napuste" Betel - Zaista Veloko Čišćenje!

.

6 - Isus je nagradio Raderforda sa dva bela kadilaka i ogromnom vilom u San Dijegu.


.

Laže li Kula Stražara ili smo svi mi,  zli otpadnici,  u zabludi?

Željko MOB

--


May 21, 2013 at 3:01 PM Flag Quote & Reply

Aleksandar
Member
Posts: 6

Da nema vodjstva Svetog duha do sada ne bi postojao ni jedan Jehovin svedok.. Svuda postoji kukolj koji se pojavio i u samom nebeskom podrucju kada je Sotona postao to sto jeste, kao jedan Juda.. i sl.

August 11, 2013 at 7:03 PM Flag Quote & Reply

You must login to post.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.