Forums

Post Reply
Forum Home > Dobrodosli > Dobrodoslica glavnog urednika

mob
Site Owner
Posts: 12

Dragi prijatelji,

Glavni razlog zbog koga sam osnovao ovaj forum je potekao iz želje da pomognem bivšim članovima organizacije Jehovinih svedoka i onima koji žele da napuste ali nemaju hrabrosti. Tokom proteklih godinu dana sam pažljivo istraživao i proučavao posledice koje često afektiraju bivše Svedoke i uverio sam se da su te posledice daleko teže nego što je poznato i opšte prihvaćeno. Usamljenost, izolovanost, nemogućnost uklapanja u normalne životne tokove, depresivnost... to su samo neke od mogućih problema sa kojima će se većina ljudi, po napuštanju ove organizacije, suočiti. Ne retko, simptomi mogu biti mnogo gori i ponekad čak katastrofalni, ali najtužnije je kada u takvim situacijama, bivši prijatelji ili čak članovi porodice, osude osobu, odbace svaki kontakt sa njom, i razloge za patnje osobe nalaze u tome što osoba više nije deo organizacije. Pravi razlozi su potpuno suprotni. Način ophođenja, kontrola misli i identiteta, nedostatak, ili bolje reći totalno potiskivanje, individualnosti i slobode mišljenja, izazivanje osećaja krivnje, to su razlozi zbog koji mnogi pate, ponekad i godinama nakon napuštanja ove organizacije.

Cilj ovog foruma nokako nebi trebao da bude bezuslovno napadanje na sve pojedince koji sebe nazivaju Jehovinim svedocima. Svaki član ili gost je slobodan da veruje šta god smatra da je vredno verovanja, a dužnost svih ostalih je da to poštuju, i ako možda ne dele ista ta verovanja. Ali ono što je važno i nužno da se kaže o greškama i propustima i posledicama od strane vodećih struktura i pojedinaca iz ove organizacije, to ne bi trebalo da se prećuti ili previdi, jer baš ta spoznaja i istina može da pomogne mnogima da ponovo pronađu svoj, jednom skoro izgubljeni, život.

Ja sam bio član ove organozacije od 1994 do 2009 godine. Od 2001. do mog napuštanja 2009 sam služio kao Starešina, takođe Predsedavajući, Nadglednik studije Kule stražare, povremeno nadglednoik teokratske škole i aktivan u simultanom prevođenju mnogih govora i predavanja. Svoja mnoga iskustva ću rado podeliti na ovom forumu, ako će to kome pomoći, a sam se nadam da ću pronaći ohrabrenje i pomoć u razmeni iskustava sa svim članovima.

Dobrodošlica svima, u nadi da će mo svi naći utehu i mir kroz spoznaju istine o životu, veri i pravoj ljubavi.

--


September 3, 2012 at 2:53 PM Flag Quote & Reply

Aleksandar
Member
Posts: 6

U kog Boga i kojoj religiji trebam verovati po vama? Samo me to zanima..

August 11, 2013 at 7:17 PM Flag Quote & Reply

You must login to post.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.