Blog

Bivsi Jehovini svedoci

Posted on April 12, 2013 at 1:25 PM

Bo Juel Jensen

.

Bo nije nikada bio starešina. Koliko je meni poznato nije bio ni sluga pomoćnik, nije nikada boravio u Bruklinskom Betelu i nije bio izuzetan niti prominentan unutar Organizacije. Moglo bi se reći: Samo još jedan od mnogih "rank and file" članova Jehovinih svedoka, koji je kasnije napustio ovu Organizaciju... Međutim, Bo je danas jedna od ključnih ličnosti na svetskoj sceni takozvanih "otpadnika" koji takođe ima tragično i teško iskustvo sa ovom Organizacijom. Evo njegove priče:

.

Bo je rođen 1971. godine u Danskoj, ali su se njegovi roditelji preselili u Norvešku 1973. godine, tako da je Bo tamo i odrastao. Njegova majka je odrasla u porodici Jehovinih svedoka, ali se Bo rodio kao vanbračno dete iz afere njegove majke i njenog poslodavca, koji nije imao nameru da se ženi. Bo-ova majka se brzo vratila u Organizaciju i udala za starešinu koji  je i zvanično usvojio malog Bo. Bo je odrastao okružen sa cenjenim Jehovinim svedocima posebno zato što je cela šira porodica bila u "istini". Na žalost život malog Boa je bio sve osim slike raja. Od svoje pete do svoje devete godine, Bo je periodično bio seksualno zlostavljan od strane jednog starešine u lokalnoj skupštini. Kada je Bo konačno zatražio pomoć od svoje majke, njegovi su roditelji prijavili celu stvar lokalnoj policiji.

.

Uspostavilo se da je taj starešina zlostavljao i drugu decu u skupštini, ali na Bo-ovo iznenađenje, njegovi su roditelji povukli optužbu pod pritiskom tela starešina, kako se ne bi prljalo dobro ime Organizacije. Taj Starešina se jako pokajao i  izgubio je svoje prednosti (koje je nekoliko godina kasnije ponovo dobio), ali nije bio isključen  i bio je prebačen u drugu skupštinu. Bo je i dalje mogao da vidi tog starešinu na većim kongresima i jednom prilikom je Bo morao da beži od tog čoveka koji je pokušao sa njim da razgovara. Bo je pobegao kod svog Dede i rekao mu je šta se dogodilo. Deda ga je posavetovao da mora da nađe u svom srcu snage da oprosti tom "bratu" i da pokazuje ljubav. Bo nikada nije zaboravio ove reči koje su efektivno ubile njegovu veru, pre i nego što je mogao da je razvije.

.

I ako je Bo sledio uputstva svojih roditelja i postao Jehovin svedok i uredno ispunjavao sve što se od njega očekivalo, u sebi je imao sumlje koje su sve više rasle, naročito kad je počeo da istražuje neke činjenice o Organizaciji koje su bile prikrivane. To nije bilo lako, jel je Bo već bio oženjen i imao ćerku, ali uprkos svemu on je 1994. napisao pismo telu starešina svoje skupštine u kojem je podvukao da ne želi više da bude član ove Organizacije. Važno je napomenuti da Bo nije počinio nikakav prekršaj niti zlodelo niti nemoral itd. Sve jedno, njegova supruga ga je odmah napustila i zajedno sa njegovom ćerkom otišla i prekinula svaki kontakt sa njim.

.

Posle toga Bo se okrenuo profesionalnom životu i posle doškolovavanja i rada na berzi, ostvario je veliki finansijski uspeh i konačno, 2011godine  je odlučio da ne mora više da juri za karijerom jel je finansiski totalno nezavisan i danas radi poluvremeno kao savetnik nekim velikim koorporacijama. Svo svoje slobodno vreme je posvetio informisanju javnosti o destruktivnom kultu Kule stražare. Kada je u Junu 2012. godine saznao za "Candence Conty slučaj" , Bo je odlučio da se još više aktivira i iznese svoju priču.

.

U Decembru 2012. godine, jedna od najvećih medijskih kuća u Norveškoj je objavljivala istine o Pedofilima u Organizaciji Jehovinih svedoka sadam dana za redom. To je izazvalo veliki odjek u javnosti i Bo je bio pozvan na televiziju da iznese svoja iskustva i razmišljanja....

.

Tokom tog perioda, Bo je dobio telefonski poziv od svog Dede koga sam ranije spomenuo. Deda je izrazio žaljenje što je Bo izabrao da se bori protiv Organizacije i na kraju razgovora mu je rekao da ako bi se sve to odvijalo u vreme starog Izraela, da bi Bo bio kamenovan. ...Interesantno je to da je ljubav i opraštanje koje je bilo potrebno u slučaju brata Pedofila, potpuno nestalo u slučaju Boa. Tužno, zaista tužno.

.

Bo se danas, zajedno sa Barbarom Anderson i Niki Hadson,  zalaže za objedinjavanje svih aktivista, širom sveta, koji imaju šta da kažu o Udruženju Kule stražare i načinu na  koji ova Organizacija uništava živote. U pripremi je i nova web stranica i o tome ću pisati čim bude bilo novih informacija.

.

http://jwsurvey.org/child-abuse-2/bo-juel-jensen-could-he-be-watchtowers-worst-nightmare

.

MOB


Categories: Bivsi Jehovini svedoci

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.