Blog

Na ledjima Divlje zveri

Posted on March 31, 2013 at 5:25 AM

NA LEĐIMA DIVLJE ZVERI

ili: Kako stražariti na kuli Ujedinjenih Nacija

.

Pre svega moram da kažem da se često  preispitujem i analiziram svoje motive iz kojih sam počeo da pišem o organizaciji Jehovinih svedoka. Činjenica da sam bio starešina, tokom niza godina, mi daje uvid i bolje razumevanje ove Organizacije, ali pitanje: Da li je ispravno pisati o greškama Kule Stražare? i dalje predstavlja dilemu. Zašto? Zato što besciljno kritikovanje neće pomoći nikome, a pomoć drugima bi trebao da bude prioritet. Bili kako bilo, želja mo nije da napadam ili potkopavam ničiju veru, ali neke istine moraju biti iznesene zarad onih koji žele da znaju odgovore na neka pitanja o delovanju Organizacije Jehovinih svedoka.

.

Jedna osoba mi je postavila pitanje o vezi Kule Stražare i UN (Ujedinjenih nacija). I ako u direktnom dopisivanju nisam želeo ništa da komentarišem, odlučio sam da napišem prilog na tu temu. Pitanje je dakle: Da li je ikada postojala veza između Udruženja Kule Stražare i UN-a? To je veoma važno pitanje jer su Jehovini Svedoci decenijama nemilosrdno kritikovali UN i veruju da je UN "divlja zver" i "odvratna stvar" (ovaj naziv vole da upotrebljavaju) iz Biblijske knjige Otkrivenje. Dakle, Evo i odgovora:

.

Da, 1991. godine Udruženje Kule Stražare je podnelo zahtev za članstvo u UN, u kategoriji ne vladinih organizacija. Zahtev je odobren 1992.

.

Kao što se vidi iz ovog dokumenta da su Jehovini Svedoci bili članica "NGO"-a  (ne vladine organizacije pri UN) do 2001. godine. Zašto su povukli svoje članstvo?

.

8. Oktobra 2001. godine Britanski novinski list "Guardian" je objavio članak u kome je upućena kritika Kuli Stražari zbog dvostrukih standarda po pitanju UN. Sa jedne strane članica UN, Kula Stražara je u svojim časopisima napadala i kritikovala ovu svetsku Organizaciju i autor iz Guardiana je to smatrao neprihvatljivim. Tako je činjenica o članstvu, koja je bila jedna vrsta tajne, procurila u javnost. Dva dana posle ovog članka, Kula Stražara je obustavila svoje članstvo!!!

.

Zašto su Jehovini Svedici, na prvom mestu, ikada i bili član UN? Zvanično objašnjenje je poslato svim telima Starešina 1. Novembra 2001.godine i tu se kaže da bilo neophodno biti član da bi mogle da koriste biblioteku UN-a, u kojoj se nalaze interesantni statistički podatci i istraživanja o ekologiji, zdravlju i socijalnim problemema :-).

Pismo starešinama:

.

.

Tužna činjenica je da je Kula Stražara iznela laž! Nije potrebno biti član da bi organizacija koristila oko 400 biblioteka širom sveta. Sledeći dokumenat to potvrđuje:

.

Zašto je Kula Stražara izabrala da LAŽE ne mogu sa sigurnošću da kažem. Koji su pravi razlozi članstva Kule stražare u UN? Možemo samo da nagađamo sa obzirom da oni neće da kažu istinu, ali jedna izjava koja je izgleda na brzinu data može da pojasni motive. Naime, Predstavnik Betela u Portugalu, Pedro Candeias, je bio intervjuisan od strane lokalnih medija nekoliko dana pre nago što je Bruklinski Betel poslao pismo sa objašnjenjem, i on je izjavio da i ako nisu bili politički umešani, Svedoci su koristili zaštitu i svoje pravo kao član UN-a da bi proširili svoje prisustvo i uticaj u novim zemljama i tamo gde su postojale zabrane. Na primer Angola, Bosna, Gruzija, Ruanda itd. itd. itd.

.

Šta na kraju reći o Organizaciji Kule Stražare. Verujem da je dovoljno rečeno. Na kraju nam ostaje samo da se upitamo: Ko zapravo jaše na leđima "divlje zveri" i "odvratne stvari" iz Otkrivenja? Odlučite sami.

.

MOB

Categories: Kula Strazara

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.