Blog

Amber Scorah

Posted on September 1, 2013 at 4:00 AM

Amber Scorah

.

U Američkom časopisu "The Beleiver" od Februara 2013. objavljena je interesantna životna priča o ovoj ženi, Amber, koja je napustila Jehovine svedoke posle dugo godina pionirske službe od kojih je poslednjih nekoliko provela propovedajući ilegalno u Kini, gde su Jehovini svedoci zabranjeni.

Amber je rođena i odrasla u Vankuveru, u Kanadi. Tokom svoje službe (ona je služila kao "pionirka" što znači da svakog meseca provodila minimum 70 sati u službi propovedanja)u rodnom Vakuveru, Amber se susretala sa mnogim iseljenicima iz Kine i zato je odlučila da nauči kineski jezik, što bi joj omogućilo da bolje komunicira sa svim tim ljudima. Vremenom je postala toliko uspešna da je Organizacija pitala da li bi išla da propoveda "gde je veća potreba", odnosno u Kinu, gde se propovedanje obavlja ilegalno. Amber je to prihvatila, ali nije ni slutila da će baš tamo, u tom totalitarnom sistemu, pronaći slobodu misli i uvideti da je služila Organizaciji koja nema Božije vodstvo, kako je ona godinama verovala. Propovedajući tim jednostavnim i dobronamernim ljudima, Amber je počela da sumlja u sopstvene reči što ju je navelo da na internetu istraži više detalja o samoj organizaciji i to je dovelo do njenog buđenja.

Danas Amber živi u New York-u i priznata je autorka koja je izdala puno materijala i nekoliko knjiga, o Kineskoj kulturi i običajima.

Ceo artikal iz časopisa "The Beleiver" na linku ispod:

http://www.believermag.com/issues/201302/?read=article_scorah

Categories: Bivsi Jehovini svedoci

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.