Blog

Kome je potrebna novcana pomoc?

Posted on August 23, 2013 at 4:40 AM

Kome je potrebna novčana pomoć?

.

Dobrovoljno davanje novčanih priloga je oduvek bio sastavni deo obožavanja u gotovo svim  religijama  tokom istorije čovečanstva. Čak i ova web stranica ima otvorenu mogućnost za dobrovoljne priloge, mada moram da kažem da je tokom 8 meseci postojanja, ova stranica primila sumu od 2 evra (i to od moje partnerke). Jehovini svedoci nisu ništa drugačiji nego sve ostale religije, mada velika većina Svedoka veruje, baš kao što sam i ja ranije verovao, da su mnogo bolji i pošteniji po tom pitanju. Naime, prilozi se ne prikupljaju kao u crkvama, pronošenjem korpe ili tome slično, ali to samo po sebi ne znači da su Jehovini svedoci išta bolji od ostalih crkava. Stim u vezi, događaji iz poslednjih nekoliko godina, a naročito poslednjih nekoliko meseci govore puno o tome kakav stav o novčanim prilozima ima Kula stražara i koliko su iskreni i pošteni kada pozivaju svoje članove da daju priloge.

.

U Stražarkoj Kuli od Novembra 2013 godine, na stranicama 8 i 9, objavljen je veoma interesantan članak pod naslovom " Kako možemo pomoći onima kojima je to potrebno".

.

Stražarska kula prvo počinje sa pričom iz neimenovane zemlje u razvoju, gde su mnogi Svedoci morali da napuste svoje domove zbog nemira i opasnosti. Tu se kaže da su braća iz podružnice odmah počela da šalju sredstva i novčanu pomoć ugroženima. Ono što mudre vođe iz Bruklina ne navode u ovom članku je odakle je taj novac zapravo došao. Čitaoc može lako da zaključi da ta pomoć dolazi sa samog vrha, ali moram da kažem da moja iskustva iz perioda dok sam bio starešina pokazuju sasvim drugačiju sliku. Naime, cela Organizacija je finansiski organizovana na principu piramide, sastavljene od manjih piramida. Svaka skupština ima svoj nezavisni bankovni račun, zatim svaka podružnica ima svoj bankovni račun i na svim nivoima se posluje nezavisno od drugih skupština ili podružnica. Skupštine daju fiksni procenat od skupljenih priloga kao poklon strukturama iznad sebe, a kada im je potrebna pomoć, dobijaju bezkamatni kredit ili pozajmicu od viših struktura. U ekstremnim slučajevima podružnice mogu da pomognu novčano, ali je nepisan zakon da se skupštine oduže kada im to bude bilo moguće. Istovremeno se objavljuje potreba za pomoći u drugim skupštinama i naročito u razvijenim zemljama, gde pojedinci daju svoj novac da bi pomogli ugroženima. To je zaista humano, ali ponavljam, to su pojedini Jehovini svedoci, a ne Bruklinski betel, koji uvek samo prima poklone od nižih struktura a nikada, ponavljam, nikada ništa ne poklanja nikome, osim što ponekad pozajmljuje skupštinama ili podružnicama novac bez kamate. Na žalost to se uopšte ne spominje u ovom članku i čitaoc se navodi na pogrešnu sliku.

.

Nadalje, Stražarska kula koristi ustaljenu psihološku metodu, uz pomoć vešto primenjenih biblijskih stihova, da apeluje na savest i osećaje svojih članova, kako bi podstakli članove na veće žrtve i priloge, od kojih, moram opet da ponovim, fiksni procenat ide nepovratno u Bruklinski Betel. Šta više Bruklinski betel se uskoro seli u Warwick i od prodaje zgrada koje su posedovali u Bruklinu Udruženje Kule Stražare je zaradilo više od milijardu dolara.Detalje sa slikama prodatih zgrada možete pročitati na linku ovde.

.

Na stranici devet, spomenute Stražarske kule, Organizacija besramno navodi načine na koje je moguće davati donacije. Spominju se upotreba testamenta, polise životnog osiguranja naimenovane na organizaciju, davanje nekretnina posle smrti i tome slično. Ponovo ponavljam, fiksni procenat svih ovih donacija nepovratno ide u sam vrh Organizacije. Narvno da niko od vođa i njihovih saradnika ne poseduje ništa, ali da li znate kakvim stilom života žive? Koliko i gde putuju i kakvu čast primaju gde god se pojave? Da li verujete mitu o poniznim vernim "slugama"? Interesantan je podatak da od prošle godine, Organizacija u Americi prihvata dobrovoljne priloge date  kreditnim karticama. Pre desetak godina, Jehovini svedoci su nemilosrdno kritikovali crkve zbog ove prakse, a u svojim časopisima savetovali svoje članove kako da se čuvaju kredita i dugova, međutim danas...sve prolazi...

Kao što se može videti, ova multi - milionska Organizacija ne praktikuje pronošenje korpi kroz redove vernika na svojim sastancima, ali se ne usteže da koristi psihološke i emotivne manipulacije, da bi iscedili od svojih članova što je moguće više materijalnih priloga i drugih dobara.

Božija organizacija? Odlučite sami (ako je moguće, pre nego što napišete svoj testament)

.

MOB

Categories: Kula Strazara

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

2 Comments

Reply ASyncEnata
5:47 AM on July 26, 2018 
Torsion bras de quelqu'un est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-feminin-avis-entreprise/
Reply dino m
9:43 AM on August 23, 2013 
Nisu prodali i zaradili nego pokrali ljude varajuci ih svojim promasenim prorocanstvima u koje smo vjerovali. I dalje im je potreban novac jer su naucili da zive raskosno. U Warwiku ne prave novo sjediste nego grad sa radnjama i frizerskim salonima. A zgrade ce bit pravljene po najnovijim standardima HQ gradnje to su pomenuli i na svojoj stranici. Za njih ne vazi biblijska musao budite zadovoljni sa onim sto imate . Samo vazi za obicnu bracu. Oni nemaju bracu oni imaju samo sebe i sebi slicne visoko pozicionirane u svojoj piramidi slavnih . Oni su vjerni i razboriti rob mi njima dugujemo i svoj ponovo krstenjem rodjeni zivot, jer drugo pitanje za krstenje kaze dali vjerujemo u njegovu duhom vodjenu organizaciju naravno sa vjernim i razboritim robom. Tijesno im je od sile koju u sebi imaju da budu zadovoljni sa bivsim sjedistem koje nimalo nije bilo skromno. Sjecam se djecaka na ilustraciji od prije nekoliko godina iz Afrike koji je uzgojio dvije kokosi i jednu daje zajednici. Zelim da ih stigne njegova suza jer sigurno je u Africi bio u potrebi za hranom a zajednica nema program pomoci siromasnim zemljama koje su u potrebi za hranom. Vodece Tijelo je institucija vjerujem da iza njega stoji jos pokvarenije Tijelo koje i sobom i njima upravlja.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.