Blog

Ucitelji, Zidari, Doktori i Demoni

Posted on April 19, 2013 at 4:10 AM

  

.

U svetom pismu piše, na više mesta, da Je Isus, tokom svog života,  lečio i isterivao demone iz ljudi. Veoma je interesantno to da su mnoge fizičke bolesti bile povezivane sa dejstvom ovih zlih duhovnih bića, demona. Jednom prilikom je Isus "isterao" demona iz jednog dečaka koji je, prema izveštaju u Bibliji imao nešto slično epileptičnom napadu, a jednom drugom prilikom je "isterao" čitavu grupu demona iz jednog čoveka koji se zvao Legija, koji je izgleda patio od teškog mentalnog poremećaja, sličnog šizofreniji.(postoje i brojni drugi primeri)

.

Po meni je veoma važno pitanje, da li su ova poređenja bolesti spomenutih osoba, sa modernom terminologijom, ispravna? Da li su ove osobe patile od nekih, danas, nepoznatih bolesti, koje više ne postoje, ili možda u to vreme ovi termini, koje danas koristimo, jednostavno nisu bili poznati i u upotrebi? Nedvosmisleno, Isusu je bio u stanju da izleči ove ljude, ali pitanje i dalje ostaje neodgovoreno: da li su bolesti izazvane ulaskom demona u ljudski organizam ili su u pitanju fiziološki deformiteti i poremećaji? Zašto je ovo pitanje važno?

.

Ako verujete u postojanje ovih, zlih, duhovnih bića, ovih posrnulih anđela, kako ih zamišljate u svojim mislima? Koja je njihova uloga i dejstvo?

.

Kroz moja iskustva, istraživanja i razmišljanja sam došao do nekih interesantnih zaključaka. Demoni, kao ideja, kao koncept, su oduvek bili od velike koristi religioznim vođama. Korisni za zastrašivanje podređenih, za usmeravanje misli slobodoumnih, za osuđivanje slobodnih i suzbijanje opozicije i suprotnog mišljenja. Na samom početku Organizacije Jehovinih svedoka, pa sve do današnjih dana ovaj metod se uspešno koristi u pobijanju svakog drugačijeg shvatanja od onog koji samozvane i samo-pravedne vođe nameću. Svako ko bi verovao bilo šta suprotno od onog što je Pastor Rasel poučavao, automatski je bio nadahnut od Demona. To isto je važilo i za Sudiju Raderforda i ako su njegova učenja bila značajno drugačija od Raselovih. Danas je situacija identična kao i na samim početcima Organizacije i dovoljno je da čovek pročita Deseto poglavlje knjige "Šta Biblija zaista naučava", da bi uvideo koliko je cela ova tema, parcijalno i jednostrano objašnjena, i to na način koji odgovara Organizaciji. Pogledajte samo jedan mali primer iz komentara pored slike u ovoj lekciji:

.

КАКО СЕ ОДУПРЕТИ ЗЛИМ ДУХОВИМА

  • Уништи спиритистичке предмете
  • Проучавај Библију
  • Моли се Богу

.

U vezi sa ovim bih izneo jedno iskustvo koje sam imao kao starešina, pre desetak godina. Jednom prilikom me je sestra M. koja je bila  pionirka i veoma cenjena u skupštini, zamolila za pomoć. Naime, sestra M. mi se poverila da je u poslednjih nekoliko nedelja imala nekoliko napada demona, tokom noći, u svom krevetu. Objasnila mi je da bi je ti napadi probudili iz sna i da je bila sigurna da neka nevidljiva osoba stoji na njenim grudima...itd. Nije potrebno da iznosim sve detalje, mada mi je sestra M. detaljno opisala cela iskustva koja je doživela. Da budem iskren, ja sam ostao u totalnom šoku, jer ispod svih pobožnosti, u meni je postojao određeni skepticizam iz školske klupe i ateizam iz komunističkog detinjstva. Stoga sam odlučio da zatražim mišljenje drugog starešine pre nego što dam bili kakav odgovor sestri M.  Šta se dalje događalo je ozbiljno uzdrmalo moje poverenje u sve nas, starešine, koji smo uživali toliku čast i poverenje u skupštini.

.

Moj prijatelj, Starešina N. je samo slegao ramenima na moje pitanje i rekao: "poima nemam, Željko...ti znaš najbolje....istraži brate literaturu". Mudar odgovor pomislio sam. Međutim, pošto je strašina N. podelio ovu vest sa  starešinom M., koji je između ostalog bio "specijalni pionir", dakle autoritet veći od nas (i ako sam ja bio predsedavajući u skupštini), ja sam bio pozvan od strane starešine M. (specijalnog pionira) da se sastanemo i napravimo plan kako da pomognemo sestri M.

Kada smo se sastali, ja nisam stigao ni zdravo da kažem, a starešina M. je počeo sa svojim planom:

"Moramo pod hitno da posetimo sestru M. i da istržimo da li je skoro primila kakav poklon od neke "svetske" osobe...Moramo da istražimo hitno, ti je pozovi danas i najavi naš dolazak"

Ja sam samo odgovorio: "Čekaj brate M, bilo bi dobro da prvo istražimo šta o tome kaže naša literatura..."

Brat M. me je prekinuo: "Ja sam imao takvih slučajeva i ranije...naročito dok sam služio u Italiji i sećam se  primera dok sam služio u Beogradu...veruj mi znam šta govorim."

.

Ja sam ostao pri svome i na kraju smo se dogovorili da se ponovo sastanemo za tri dana, kada ja sakupim više informacija o napadima demona i njihovom dejstvu. Ono što sam pronašao u literaturi je samo izazvalo još veću zbunjenost. U časopisima Jehovinih Svedoka, izdatim tokom 60tih i 70tih godina, sve je bilo objašnjavano kroz dejstvo demona. Sve je bilo vračanje, spiritualizam, woodoo i ostale bau bau gluposti. Onda, tokom 80tih su te teme poprilično izbegavane ili više nisu bile toliko tendenciozne da su demoni odgovorni za sve, da bi konačno tokom 90tih, tu i tamo, po neki članak najavio nekako iz daleka, da možda postoje drugi, medicinski, razlozi i objašnjenja, ALI su to verovatno demoni...

.

Sve mi je to izgledalo kao veliko nagađanje i diplomatsko izbegavanje objašnjenja. Na sledećem sastanku sam prišao sestri M. i kratko je pitao:

"M. jesi li možda razmišljala da odeš do lekara i objasniš svoj problem?"

M. je sagla glavu i kratko odgovorila: "jesam"

Taj odgovor me je ohrabrio i pomislio sam da je to dobro rešenje, a nisam ni slutio zašto je to dobro rešenje:

Sestra M. je nastavila: "Znaš Željko....ja već godinama uzimam anti-depresant pilule i doktor mi je promenio količinu, pre nekoliko nedelja....pomislila sam da je možda to razlog...moram da ga pitam..."

.

Kada je psihijatar sestu M. vratio na staru dozu njenih anti-depresanta, napadi demona su čudnovato nestali, ali ne i napadi brata M. da dalje istražimo celu stvar. Na našem poslednjem sastanku u vezi ove epizode, ja sam mu rekao da ako želi, može sam da isteruje đavole, ali ja više neću u to da se petljam, naročito zato što sestra M. više nema napade. Brat M. je tada ustao, krenuo prema izlaznim vratima, zatim zastao i kratko dodao_

"...Željko zavaravaš se, to je veliki problem....i moram da ti kažem da znam da tvoja ćerka čita "Hari Poter" knjige...zavaravaš se"

Ja sam ostao bez teksta i bez volje da bilo šta više kažem ili uradim. Danas ja više nisam Svedok, a ta moja ćerka, koja je čitala demonski materijal je aktivna pionirka u ovoj Organizaciji, i ne govori samnom jer smatra da sam nadahnut od demona.

Englezi bi rekli u zaključku "What a F***k!"... i ja tako, posle svega, mislim, ali možda je bolje da završim sa  rečima iz knjige "Šta Biblija zaista naučava":

.

ШТА БИБЛИЈА НАУЧАВА

  • Верни анђели помажу онима који служе Јехови (Јеврејима 1:7, 14)
  • Сатана и његови демони заводе људе и одвраћају их од Бога (Откривење 12:9)
  • Ако вршиш Божју вољу и супротстављаш се Ђаволу, он ће побећи од тебе (Јаков 4:7, 8)

.

Dakle ovako ja vidim šta je ovde napisano:

1)  Verni anđeli pomažu onima (kako, kada, gde, po kom principu itd. nemamo poima) koji služe našoj Organizaciji!

2) Satana i demoni (svi oni koji drukčije misle od nas) odvraćaju ljude (i krštene i nekrštene) od naše Organizacije.

3) Ako radiš šta ti mi kažemo i ne slušaš nikakvo drugo učenje bićeš srećan i nećeš imati problema....(a ako imaš problema to je tvoja greška jer si dopustio demonima da te zavedu i nisi zvao u pomoć brata "isterivača đavola" koji ima puno iskustva i zna da smo svi mi u dubokoj zabludi)

PS.

Kad ste bolesni idite kod zidara i stolara i čistača (vaših lokalnih starešina). Kad ste depresivni idite kod vodo-instalatera i preduzimača. Oni će vas pučiti istini i usmeriti na pravi put istinske sreće.

"Let the Force be with you"

.

MOB

Categories: Moja razmisljanja i secanja

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

144 Comments

Reply Kirsten
8:36 PM on March 7, 2022 
pg slot ??? ??? ?????????????
???????????????? Pg Slot
???? ???????????? PG
??????????? pgslot ??????? 200 ??? ???????????? ????????????? 1 ??? - ??? ???? ???? ????? ??????? ?????????? - ??????? ??????? ?????? ??????? ???????????? ????? 15 ?????? ??????????? SlotPg ??????????????????? ????? ????????? ?????? ???????????? ????????? ??????????? ??????????????? pg slot ?????????? ???????????? Pg Slot ?????????????????????????? ????????? 10,
000 ??? ????????????? pgslot ?? ???????????? PG ???? 24
??. ??????????????????????????? PG SLOT ??? ???????????? ???????????? SLOT PG
??????? ???????????????????

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.